Varrónő

ahol a legjobb Varrónő vár téged:-)

2012-01-18

Varrónő

A varrás a legősibb szakmák közé tartozik. A varrónők pedig a szakma azon mesterei, akik tökéletesen bántak a ruhaanyaggal, az ollóval, a tűvel és a cérnával. Az emberiség hajnalán, amikor még mammutagyarból és rénszarvasagancsból készített csonttűvel, és cérna helyett szőrrel, indarabokkal aggatták össze a bőrdarabokat, a kezdetleges ruhát, még nem volt leosztva, hogy a varrással csak a nők foglalkozhatnak. Legalábbis erre vonatkozó emlék konkrétan nem maradt ránk. Valószínűsíthető azonban, hogy a későbbiek során, míg az ősember vadászni járt, és a nő otthon maradt, az elszakadt, sérült ruha varrása, foltozgatása a nőkre maradt. Így alakulhatott ki a varrónő fogalma. Azoknak a nőknek a gyűjtőneve lett, akik szívesen vették kézbe a csonttűt, és a fonalként használható szőröket, hogy ruhát készítsenek belőlük. Ők egész biztosan már akkor valamiféle „tehetséggel” bántak a ruhával, és a hozzávalókkal.

 

Később a fejlődő világ pedig megteremtette a varrónő szakmát, amit nyugodtan nevezhetünk speciális szakmának, mert a varrónő ma már, ha kell önállóan dolgozik, a szabástól, a varrásig, sőt a vasalásig mindent képes elvégezni. De dolgozhat varrodában, kisebb-nagyobb varróműhelyekben, ahol értelemszerűen a varrónő kifejezetten a varrás folyamatában vesz részt. Attól függően, hogy egy varroda milyen szakmai leosztásban dolgozik, a varrónő dolgozhat önállóan, de csapatban is.

Így vagy úgy, de letagadhatatlan, hogy a varrónők keze alatt születnek azok a ruhák, amelyeknek a tapsot, a sikert, vagy a legjobb állást köszönhetjük. Amelyekben hódíthatunk, amelyekben magabiztosnak és legyőzhetetlennek érezzük magunkat. Mert igenis a varrónő keze által, méretre készült ruha: öltöztet.

Kérdezze meg szalonunk varrónőit, és bizton állíthatjuk, mindenki egyöntetűen állapítja meg, a ruha nagyban hozzájárul ahhoz, hogy emberré lehessünk. Éljünk ezzel a lehetőséggel, és élvezzük a méretre készült ruha varázsát!

Látogasson el varrodánkba, hogy varrónőink keze által szülessen meg az Ön kedvenc ruhája.

Egy új stílusra vágyik? Új szabású nadrágot, szoknyát, kabátot képzelne el a mindennapokban?

Varrónőink akár egyedi igények szerint is megvarrják az Ön által elképzelt ruhát, hozott, vagy nálunk választott anyagból egyaránt!

Látogassa meg szalonunkat, varrónőink készségesen állnak rendelkezésére! Gyorsaság, pontosság, minőség, kedvesség jellemzi szalonunk varrónőit!